Här kommer senaste nytt från styrelsen med uppdateringar och viktiga punkter som vi vill informera om:

Trädgårdsplan

Vi har sedan flera år en plan för hur våra träd ska hanteras. Detta är en viktig del i vår fastighetsförvaltning för att hålla rätt fuktnivå och skapa en trevlig utemiljö. Planen innebär att träden hanteras strukturerat och enligt bestämda tidsplaner.

Häckar

Våra häckar trimmar vi två gånger per år, en gång under januari/februari och en gång under oktober/november. Vi ber alla medlemmar att respektera detta och hålla utrymmen fria för trädgårdspersonalen under dessa perioder.

Husdjur

Kom ihåg att alla husdjur, såsom hundar och katter, ska vara kopplade när de rastas inom föreningens område. Som djurägare är du också ansvarig för att plocka upp efter ditt djur för att hålla våra områden rena och trevliga för alla.

MC-parkering

Vi kan nu igen erbjuda tre MC-parkeringsplatser, och ytterligare tre är planerade i vårt kallförråd. Vill du ställa dig i kö? Kontakta Fastum, och kom ihåg att platserna tilldelas enligt principen ”först till kvarn”. Kostnaden för en plats är 300 kr/månad.

Kontaktuppgifter till Fastum hittar du på hemsidan och längst ner i detta brev.

Kommunikation

Vi har haft en liten försening med att hantera inkommande e-post till föreningens inkorg, men vi jobbar för fullt med att komma ikapp. Tack för ert tålamod.

Hjärtstartare

Projektet med hjärtstartare är igång och de har nu blivit beställda. Styrelsen samarbetar med leverantören för att hitta de bästa platserna att placera dessa.

Extra stämma

Vi planerar för en extra stämma den 11 november 2024, där vi bland annat kommer att behandla de nya stadgarna. Efter stämman kommer styrelsen finnas kvar för att besvara eventuella frågor från medlemmarna.

Budgetarbete

Hösten innebär ett intensivt arbete med budgeten inför nästa år. Vi tar hänsyn till de senaste kostnadsökningarna och arbetar för att hålla föreningens ekonomi i balans.

Exempelvis ser vi en ökning i kostnader för både fjärrvärme och el under 2025. Exempelvis kommer fjärrvärmen i vissa områden, såsom Haninge, Tyresö, Älta och Uppsala, att höjas med 9,5% vid årsskiftet, medan fjärrvärmen från Stockholms Exergi förväntas höjas med 6,2%. Elnätspriserna kan eventuellt öka med så mycket som 17%.

Styrelsen tvingas även se över behovet av en måttlig höjning av månadsavgiften för att täcka de ökade driftskostnaderna och säkerställa föreningens långsiktiga ekonomiska stabilitet och underhåll.

Hyreshöjningar

Hyresförhandlingar pågår för närvarande och hanteras av föreningens jurist. Vi kommer att informera er när förhandlingarna är avslutade.

Värmesystem och kallare väder

Nu när det blir kallare ute vill vi påminna om att inomhustemperaturen i vår fastighet är justerad för att ligga mellan 18–22°C. För att säkerställa ett behagligt klimat och samtidigt spara energi, särskilt med de stigande energipriserna, är det viktigt att värmesystemet justeras noggrant. Drifttekniker och förvaltare rekommenderar att man undviker att höja temperaturen för hela fastigheten när enstaka lägenheter upplever kyla, och att alla justeringar görs med eftertanke.

Tips för att optimera värmespridning i ditt hem:

  • Blockera inte elementen med möbler eller gardiner.
  • Undvik att täcka golvvärmen med mattor.
  • Håll fönsterventiler öppna så att den inkommande luften kan värmas upp.
  • Undvik att placera möbler där det kan uppstå drag från ventiler.

Fastums Servicecenter på telefon: 08-502 573 40, 90220 eller på kundsupport@fastum.se

Telefontider: måndag – fredag kl 07.30-16.00

Mer information finns www.fastum.se


Styrelsen tackar för ert engagemang och ser fram emot fortsatt samarbete för att förbättra vår boendemiljö.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen för Brf Mosshagestigen